30 augusti, 2015

Det är vettigt att sammankoppla med hästar genom att använda de sociala ritualer som är naturliga för hästar eftersom de svarar lättare på att bli utbildade.

Dessa ritualer skapar vänskap, respekt och en djupare förmåga att följa ledaren. Det första du behöver veta om att utbilda en häst är hur du uppnår en samhörighet som passar hästens personlighet och att ditt ledarskap är förstått av hästen.

Att arbeta med hästen på ett socialt sätt fri från början, hjälper den att känna sig bekväm. När vi kommunicerar med hästar på det sätt hästar uppfostrar varandra, har vi en direkt linje till att nå hästen på det mest naturliga, möjliga sätt. Det öppnar dörren till en häst som vill lära sig och följa dina direktiv.

Att utbilda hästen genom ritualerna hästar använder, utvecklar ditt ledarskapssätt att passa den individuella hästens natur och växlande attityd. En häst kan vara villig för att i nästa sekund vara motståndsfull, uttråkad eller upphetsad, distraherad eller aggressiv och kan bli skygg på ett ögonblick.

Frihetsritualerna

När man lär sig konsten är det svåraste att veta när man ska leda och när man ska följa en hästs önskan. När detta är förstått kommer alla områden inom ens liv också att fungera bättre.

När man är i ett tillstånd av att vara förälskad i livet, är man mer villig att ta hand om andras behov och ledarskapet blir inbjudande, effektivt och magnetiskt.

Att utveckla en relation med din häst i frihet genom Flockritualerna™ låter din förståelse växa för den individuella hästen du arbetar med.

Detta orsakar dig att utveckla en djup förståelse för alla hästars behov att bemötas utifrån deras egen individuella synvinkel – och du kommer att veta hur! Du kommer att älska hur frihetsarbete utvecklar dig som kommunikatör och utbildare när du upplever relationen du kan få med din häst!

© Anneli Westlund

All information på denna sida skyddas av upphovsrättslagen.

Relationship based Art of Riding

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *