Anneli Westlund är grundaren av konceptet Relationsbaserad Ridkonst med The Art of Lightness™ – där relationen påbörjas med hästen fri utan utrustning, tvång eller inskränkningar.

Att arbeta hästar utan traditionella tryck- och eftergift-metoder utvecklade Anneli runt år 2012 under sin utbildning i klassisk dressyr och många års erfarenhet av olika Horsemanship-metoder.

2014 utbildad hon sig enskilt för Carolyn Resnick i USA som är grundaren av konceptet Liberty Training och en helt relationsbaserad hästträning som hon lärt sig av vildhästar i flock. Carolyn hjälpte Anneli att utveckla sitt utbildningsprogram med hästar fria genom naturliga flockritualer utan utrustning, tvång,  press, klicker eller rundcorall.

Anneli tog med sig detta koncept till Sverige år 2014 och det är ett registrerat varumärke.

Anneli har varit verksam som tränare i över 15 år med utbildning i olika Horsemanship-metoder och klassisk dressyr.

”Dock sökte jag hela tiden en djupare och friare form av hästkommunikation bortom Horsemanship. Hos Carolyn Resnick fann jag den väg jag sökt!

Carolyn Resnick från filmen ”The path of the horse” har utvecklat ritualerna efter år av observationer av vilda hästar. Hon är den egentliga grundaren av konceptet Liberty Training och en helt relationsbaserad hästträning som jag tog till Sverige 2014 efter att Carolyn personligen utbildat mig enskilt på sin ranch i USA och hjälpt mig utveckla grunden i mitt utbildningsprogram.

Jag hittade Carolyn Resnick från filmen “The path of the horse”. 2014 åkte jag till Carolyn i USA för enskild vidareutbildning där Carolyn hjälpte mig att utveckla mitt utbildningsprogram med grunden i Flockritualerna™ och vidare mot bettlös dressyr.

En relationsbaserad hästkommunikation™  som startas med hästen helt fri utan utrustning, tvång eller rundcorall. En livsomvändande resa med hästar och personlig utveckling som leder till en spontan dans. Detta ledde mig till att skapa Truly Liberty!

Skolningen av hästen fortsätter framåt i Arbete vid hand och Bettlös klassisk dressyr baserat på den gamla klassiska/akademiska skolan med mitt koncept “The Art of Lightness™”, utan tryck- och eftergift-metoder.

Jag har även gått kurs för kända hästpersonligheter som Klaus Ferdinand Hempfling och Frédéric Pignon.

Under åren har jag utbildat mig inom klassisk dressyr inom Philippe Karls “The School of Lightness” för hans hustru Bea Borelle, för Craig Stevens, i Manolo Mendez Dressage for Wellbeing, för Anja Beran i Classical Dressage, i Akademisk ridkonst samt i den höga skolan på Lusitanohingstar i Portugal.

Med de verktyg jag fått från masters och med mina egna erfarenheter och idéer, skapade jag mitt eget koncept Relationsbaserad Ridkonst™, där du lär dig hur du påbörjar din relation med hästen från Liberty till Piaff med The Art of Lightness™”. /Anneli Westlund

 

*Relationship based Art of Riding® och Truly Liberty® är skyddade och registrerade varumärken med ensamrätt.

© 2014-2020 Anneli Westlund

All information på denna sida skyddas av upphovsrättslagen.