17 februari, 2019

Hur man uppnår villighet

Flockritualerna™ är grunden i att arbeta en häst fri från början utan utrustning, rep, rundcorall eller inskränkningar och är en helt relationsbaserad hästkommunikation genom kroppsspråket.

Flockritual 4# Valla/Leda Bakifrån

Leda genom Leda Bakifrån bygger en villig attityd och utvecklar en naturlig arbetsetik i hästen. Det tar bort skrämda och aggressiva beteenden i en avspänd omgivning och skapar en villighet i din häst att följa din ledning.

Hästar går naturligt mellan dessa attityder som ett sätt att lära känna varandra bättre. Att gå i Leda bakifrån-positionen och valla hästen är den starkaste positionen som ledarhingsten har.

Den fjärde ritualen skapar villighet i hästen. Den tar bort aggressivt och skyggt beteende hos hästar och formar en välanpassad personlighet. Ritualen utvecklar också perfekta halter i alla gångarter, tempoväxlingar och framåtbjudning som automatiskt överförs till ridningen.

Detta utvecklar en stark arbetsetik i hästen och speglar hästars flockinstinkt. Denna ritual lär dig att vara i ledarskapsposition och att hästen börjar lita på och acceptera ledarskapet på samma gång.

Leda bakifrån är också väldigt viktig för att utveckla en häst som bär sig själv och en ryttare med bakdelen för ritualen är hur hingsten lär den unge hingsten att använda bakbenen.

Problemlösning. Svår att hämta i hagen, ovilja, aggression, ilska, sparkar, biter, skygghet, dålig framåtbjudning, svårt stå stilla, svår att stoppa, nervositet, uttråkning.

 

LEDA BAKIFRÅN – villighet

-Bygger en villig attityd, respekt och naturlig arbetsetik

-Tar bort skrämda och aggressiva beteenden

-Starkaste positionen bakom hästen

-Utvecklar perfekta halter och framåtbjudning

-Lär hästen att arbeta med bakdelen

Relationship-based-art-of-riding

0